Despre noi

Programul Parent as Coach oferă tehnici simple și puternice care îți permit să construiești o relație puternică, respectuoasă și iubitoare cu copilul tău.

Contact
Telefon: +40 31 425 68 52 Calea Griviței nr. 8-10, etaj 1, București
Social:

Evaluare Națională 2020: Un copil din trei are eșec școlar

Sursa foto: Shutterstock

Evaluare Națională 2020: Un copil din trei are eșec școlar

– de echipa Parent as Coach

Mircea Miclea, pentru Edupedu: „Practic, unul din trei copii absolvenți de clasa a VIII-a nu a satisfăcut cerințele minime ale programei, deci unul din trei copii are eșec școlar. Școala, în loc să egalizeze șansele copiilor, acționează ca un diferențiator de șanse. Dacă ești născut în mediul rural, ești condamnat la analfabetism funcțional.”

Rezultatele din acest an la Evaluarea Națională sunt dramatice. O rată enormă de nepromovabilitate, diferențe foarte mari rural-urban (un impact major avându-l lipsa învățării online), credința a 50% dintre copiii de 15 ani că nu își pot îmbunătăți capacitățile intelectuale, bullying masiv în școli.

Într-o declarație acordată Edupedu, Mircea Miclea remarcă: „Învățământul românesc este ultimul la matematică, penultimul la citire și științe din Uniunea Europeană, are scoruri ridicate la bullying și gălăgie în clasă care afectează scorul la citire. Mai mult de jumătate dintre elevii de 15 ani consideră că nu își mai pot îmbunătăți inteligența. În Estonia, 77% dintre elevi consideră că și-o pot îmbunătăți.

Această teorie, potrivit căreia inteligența ta nu se mai poate dezvolta – este rezultatul prestației didactice a profesorului. În România, profesorii îi acuză constant pe elevi că sunt proști și eticheta aceasta se lipește de capul lor și nu mai cred că își pot modifica prin efort performanța intelectuală”.

Citește întregul articol pe Edupedu.

Post a Comment